Nevíte, co koupit kamarádce – ať už pod stromeček, nebo jen tak pro radost? Dárkem v podobě nějaké zajímavé dobroty nic nezkazíte, ba naopak: gurmánské dárky jsou podle Sabiny Kmecové z Nebespánu v Kašperských Horách velice žádaným artiklem. „Je trend, že lidé cestují za dobrým jídlem a rádi si ho kupují i jako připomínku hezkých netradičních zážitků, které chtějí přiblížit i blízkým, k nimž se vracejí. Stejně populární jsou ale také gurmánské dárky kupované na Vánoce.”
Pomerančová marmeláda k sýrům
Pomerančová marmeláda je plná vitamínů a její neobvyklá chuť v sobě spojuje sladkost a nakyslost s mírnou hořkostí. Hodí se výborně na bílé pečivo nebo ji vyzkoušejte na opečeném toustíku s plátkem kvalitního ementálu. A vynikající je také jako originální příloha k jakýmkoliv sýrům. Vyrábí ji kavárna Nebespán.
Pro milovníky sladkého
Jako dárek potěší každého, kdo má sladký jazýček, kvalitní vaječný likér, netradiční sladká delikatesa hrušky v karamelu nebo typické francouzské sušenky z listového těsta zvané palmiers. Vše vyrábí kavárna Nebespán.
Švestkový balíček
Švestkový džem s grapefruitem – to je hodně netradiční kombinace, která se skvěle hodí na lívance nebo palačinky, ale také do jogurtu nebo snídaňové ovesné kaše. Švestková omáčka s limetkou a cibulí výborně ozvláštní chuť zejména vepřové pečínky a sušené švestky prostě doma musíte mít vždycky, ať už na typickou vánoční kyselici, nebo jako zdravou pochoutku, když vás honí mlsná. Vše vyrábí kavárna Nebespán.
Tip: Dovolená na Šumavě pro gurmány
Pokud jste gurmáni, víkend nebo dovolená v kavárně a bistru Nebespán v Kašperkých Horách je pro vás tím pravým odpočinkem: od rána do večera se tady totiž vše nese v gurmánském duchu: Ráno si dáte v restauraci v duchu prvorepublikových kaváren s klasickými thonetkami a pohodlnými křesílky špičkovou kávu připravenou na legendárním kávovaru Marzocco a k tomu ochutnáte domácí dortík či lahodný zákusek od nápadité cukrářky Jany. Na oběd či večeři vás tady čekají speciality francouzské nebo šumavské z regionálních potravin, které připravuje šéfkuchař François Thuille, pocházející z francouzského Cognacu. Původně se vyučil řezníkem a za gastronomií procestoval mnoho zemí. Vařil v Africe, Polsku, Moskvě, v Mongolsku, Šanghaji a nyní velí dobrotám v kavárně a bistru Nebespán. Ten je ale také vůbec prvním boutique hotelem na Šumavě. Což znamená, že na večeři zaběhnete i v zimě jen tak ve střevíčkách, protože se tady můžete přímo nad kavárnou ubytovat v komfortních apartmá nebo luxusních romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce.
Více na www.nebespan.cz