Toato.cz

I z bůčku nebo halušek se dá tvořit fine dining

Zážitková gastronomie (fine dining) přitahuje stále více lidí. Není divu – spojuje v sobě hned dva skvělé zážitky – chuťový i estetický. Ingredience přitom nemusí být nijak výjimečné. Mistr kuchař vytvoří nezapomenutelnou pochoutku i z bůčku nebo halušek!

I z bůčku nebo halušek se dá tvořit fine dining (Foto: www.valachy.cz)

„Vepřový bůček je pro fine dining geniální surovina – tak „obyčejná“, a jaké se s ní přitom dají dělat zázraky! Dá se péct, udit, upravit sous vide, využíváme ji i v pomazánkách, předkrmech nebo cateringu,“ říká šéfkuchař Pavol Pikulák ze zážitkové restaurace Vyhlídka, která se nachází ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Zážitková gastronomie je pro něj možností uplatnit kromě profesionálních znalostí i vlastní kreativitu. Cenné zkušenosti přitom získal například ve 4hvězdičkovém hotelu v rakouských Alpách, kde působil na pozici sous chefa (zástupce šéfkuchaře).

Halušky se slámou a popcornem?

Hosty, kteří přijíždějí do Resortu Valachy, láká kromě krásné přírody a vyhlášeného wellness také moderní krajová gastronomie. Valašsko má v tomto ohledu opravdu co nabídnout.

Například halušky, původně slovenský pokrm, který v této nejvýchodnější části Moravy, těsně u hranic se Slovenskem, zcela zdomácněl, jsou vedle kyselice tím nejtradičnějším, co můžou hosté v regionu ochutnat.

„V detailech posouváme halušky k moderní kuchyni. Například nyní je máme ve stálém menu se slaninovým pyré místo škvarků, doplňujeme je pro chuť i barvu zeleninou, přidáváme bramborovou slámu a vepřový popcorn… Zkrátka je to naše variace na tradiční téma. Podobně přistupujeme i k další krajové specialitě, kyselici. Tu servírujeme v podobě zalévané krémové polévky…“ odhaluje některá tajemství netradiční přípravy tradičních valašských jídel šéfkuchař Pavol Pikulák ze zážitkové restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna.

I z bůčku nebo halušek se dá tvořit fine dining (Foto: www.valachy.cz)

Zážitková restaurace Vyhlídka

Gurmáni a labužníci z celé České republiky i ze Slovenska tak míří do zážitkové restaurace Vyhlídka, aby si pod taktovkou Pavla Pikuláka a jeho týmu vychutnali lahodné pokrmy všemi smysly. Vysoká gastronomie se tady snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly šéfkuchařů. Těšit se můžete na ochutnávku degustačního menu o čtyř až šesti chodech, večerní menu a výběr formou á la carte s různým zaměřením a s důrazem na domácí produkty dle současných trendů moderní gastronomie. Pokrmy tady připravují výhradně z čerstvých, sezónních a přednostně regionálních surovin. Jedinečnou kombinaci pokrmů umocníte chutí perfektně vybraných vín od předních vinařů. K jídlu si můžete vybírat z obrovské nabídky vynikajících moravských i zahraničních vín servírovaných zkušenými sommeliery. A navíc můžete také přihlížet přípravě svého pokrmu, protože kuchyně je částečně otevřena.

Zážitkem je ovšem už samotný pobyt tady – romantické prostředí a designový interiér restaurace Vyhlídka, odkud budete mít nádherný výhled nejen na gastronomická umění na talíři, ale také do malebného údolí panenské krajiny Beskyd.

Pavol Pikulák (Foto: www.valachy.cz)

Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám, nádherné přírodě Beskyd a moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty. V luxusním hotelovém wellness světě L-Spa najdete krytý bazén s vodními atrakcemi, whirlpool se slanou vodou, finskou saunou, parní lázní, ochlazovacím jezírkem, speciálními saunovými rituály, exotickými masážemi a s odpočinkovou terasou a barem s nabídkou čajů. Pro náročné gurmány je zde zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející čtyř až šestichodová menu snoubená s lahodnými víny. Aktivní hosté ocení krásné cyklostezky, golfové hřiště, tenisové kurty i turistické a běžecké trasy, stejně jako půjčovnu segway, elektrokol či holí pro nordic walking. Po celý rok tu pořádají zajímavé sportovní i kulturní akce, takže se nikdy nudit nebudete. Více na www.lanterna.cz

Exit mobile version