Toato.cz

Jak poznat kvalitní proteinovou tyčinku?

Chystáte se do fitka nebo na kolo a přemýšlíte, co si vzít s sebou k jídlu? Anebo potřebujete děti vybavit svačinou na odpolední sportovní trénink? Skvělým řešením jsou proteinové tyčinky – vybírejte ale ty bez lepku, laktózy a zbytečných „vycpávek“, které jsou vhodné i pro děti.

Ghítela Bar (Foto: www.ceskeghicko.cz)

„Rádi s rodinou sportujeme, především jsme vyznavači cyklistiky. Jako všichni i my jsme vždycky řešili, jaké jídlo si vzít s sebou na kolo na delší výlety. Poslední dobou jsme si kupovali různé proteinové tyčinky. Pak ale syna napadlo – vždyť bychom si je mohli vyrobit sami a na míru si vymyslet i jejich složení, aby byly chutné a v duchu zásad zdravé výživy. Už osmým rokem totiž vyrábíme podle tradičních receptur ghí – přepuštěné máslo, o které je velký zájem, stejně jako o Ghítely, sladké, ale zdravé oříškové pomazánky. A tak jsme se pustili do práce. Vývoj nového produktu sice trval celý jeden rok, ale dnes už vyrážíme na cyklovýlety vybaveni vlastními tyčinkami, které jsme pojmenovali Ghítela Bar, a ještě si vybíráme ze čtyř příchutí. A přejeme si, aby chutnali i vám a vašim dětem, protože jsou určené i pro ně,“ vzkazuje Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko.

 Co si ohlídat při výběru proteinových tyčinek

Proteinové tyčinky jsou praktická i trendy záležitost – rychle zaženou hlad a pocit nasycení vydrží opravdu dlouho. Navíc se vejdou doslova „do kapsy“. Velmi ale záleží na jejich složení. Když si podrobně přečtete údaje na etiketách některých „zdravých“ tyčinek (mnohdy psané velmi drobným písmem), často zjistíte, že jsou spíš kalorickou bombou než něčím, co by mělo přispět našemu zdraví a kondici. To ale není případ nových tyčinek Ghítela Bar.

„Dali jsme si záležet na tom, aby naše tyčinky byly dostupné i lidem, kteří třeba mají nějaká stravovací nebo zdravotní omezení. Proto jsou Ghítela Bar bez lepku, palmového oleje, laktózy i bez nejrůznějších zbytečných „vycpávek“, zato jsou plné energie a proteinu. Obsahují totiž samé dobré ingredience: datle, Ghítelu (lískové ořechy, med, ghí, kakao, přírodní vanilku), sójový protein, rýžový sirup a bezlepkové ovesné vločky,“ vysvětluje Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka a připomíná, že ochutnat můžete hned čtyři varianty – arašídovou, lískooříškovou, kešu s kokosem a mandle s kávou.

Tyčinky Ghítela Bar koupíte za 39 Kč na www.ceskeghicko.cz

Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko. Foto: www.ceskeghicko.cz

Ghí má mnoho podob

České ghíčko vyrábí nejen klasické Ghí, ale k dostání je i BIO Ghí nebo různě ochucené varianty, například s chilli, s česnekem a solí, s kurkumou a pepřem nebo s vanilkou a skořicí. V limitované edici můžete ochutnat kozí Ghí. Velmi oblíbené jsou i Ghítely, zdravé varianty pomazánek, které se nabízejí v těchto příchutích: lískooříšková, arašídová, kešu s kokosem a mandle s kávou. Na výběr je několik variant velikostí. Úplnou novinkou pak jsou proteinové tyčinky Ghítela Bar ve čtyřech příchutích. Více na www.ceskeghicko.cz

Exit mobile version