Toato.cz

Recept na ovocný chléb Zelten

Upečte si specialitu z Jižního Tyrolska – sladký ovocný chlebíček Zelten.

ovocný chlebíček Zelten
Místní specialita – ovocný chlebíček Zelten. Foto: www.suedtirol.info/cs

Ovocná směs:

Těsto na chléb:

Na ozdobení: Oloupané mandle, ořechy, sušené třešně, med

Postup:

Jemně pokrájíme sušené ovoce, kandované ovoce a ořechy. Do mísy přidáme rozinky, rum, citrónovou a pomerančovou kůru spolu s kořením, dobře promícháme a necháme namočené přes noc. Druhý den ingredience smícháme s chlebovým těstem a vypracujeme malé tenké bochánky, potřeme je sirupem nebo medem a pečeme na střední teplotu asi 45 min. V průběhu pečení se bochánky občas potírají sirupem. Ozdobte kandovaným ovocem a mandlemi a nechte 24 hodin vychladnout. Uchovávejte na chladném místě.

Recept můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=-j86BqgjaGw

Exit mobile version