Pomazánka z rajčat a sýra

„Pomazánky jsou doslova nesmrtelné. Jen si spočítejte, kolik jich má v repertoáru vaše rodina, a jak často je připravujete. Vybrali jsme pro vás proto taky jednu, ovšem notně netradiční, která má svůj původ v kraji gurmetů, v Itálii. Doporučujeme ji podávat na venkovském chlebu typu ciabatta, ozdobenou sušeným rajčetem a bylinkami,” doporučuje autorka receptu Sabina Kmecová z Nebespánu v Kašperských Horách.

Italská pomazánka, která nadchne gurmety i rodiny. Foto: www.nebespan.cz
Italská pomazánka, která nadchne gurmety i rodiny. Foto: www.nebespan.cz

Potřebujeme:

  • 250 g měkkého tvarohu (nejlépe farmářský)
  • 100 g smetanového sýra (typu Philadelphia atp.)
  • 100 g polosušených rajčat
  • 1 pol. lžíce rajčatového pesta
  • 50 g nasekaných černých oliv
  • velká hrst jemně nasekaného čerstvého oregana a tymiánu
  • pepř, sůl

Jak na to: Smíchejte tvaroh se smetanovým sýrem a pestem. Přidejte posekaná polosušená rajčata, olivy a bylinky. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Bylinkami nešetřete!

Tip na gastrovýlet:

Nebespán v Kašperských Horách je nejen útulná kavárna a bistro, kde ochutnáte lahodné francouzské i typické šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu, ale také první boutique hotel na Šumavě. Můžete se tady ubytovat v nových romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce nebo v komfortních apartmá. Snídani s luxusní kávou od místních baristů si vychutnáte přímo v kavárně nebo na venkovní terase. O gastrozážitky se v Nebespánu postará i gurmánský obchůdek, kde na návštěvníky s pravidelnými obměnami čeká vždy jeden nový vyzkoušený recept a kvalitní suroviny z okolních farem.

Více na www.nebespan.cz

 

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*