Recept na zdravou podzimní skleničku

„Všude se to hemží krásně oranžovými dýněmi a byla by škoda toho nevyužít. Vyzkoušejte recept na lahodný dezert plný vitamínů, kterým tato podzimní sklenička určitě je,” říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Recept na zdravou podzimní skleničku, Foto: Lucie Rosenbergerová, www.ceskeghicko.cz

Základ:

Na 4 skleničky potřebujeme: půlka malé dýně hokaido (zbavené jader a oloupané), 200 ml kokosového jogurtu, trocha citronové šťávy, pár kapek vanilkového extraktu, 1 polévkovou lžíci skořicového ghí od Českého ghíčka.

Postup: Dýni nakrájíme a dáme spolu se skořicovým ghí od Českého ghíčka péct cca na 20 minut na 180 stupňů. Ještě horkou dýni rozmixujeme na pyré a necháme ho vychladnout. Pak pyré přidáme do jogurtu, společně s vanilkou a citronovou šťávou.

Hruškový rozvar:

Potřebujeme: 2 velké hrušky, 1 polévkovou lžíci skořice, špetku kardamonu a soli.

Postup: Hrušky umyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, dáme je do rendlíku s trochou vody a rozvaříme je. Pak je rozmixujeme, přidáme koření a sůl a dáme vše vychladit.

Karamelizované hrušky:

Potřebujeme: 1 hruška (omytá, zbavená jádřinců), 1 polévkovou lžíci skořicového ghí od Českého ghíčka, 1 polévkovou lžíci panely, kůru z bio citronu.

Postup: Skořicové ghí od Českého ghíčka a panelu rozehřejeme na pánvi, přidáme na kousky nakrájené hrušky. Vše společně orestujeme dozlatova. Na závěr přidáme citronovou kůru. Vše navrstvíme do sklenic, ozdobíme ořechy a dalším sezónním ovocem.

Andrea Zpěváková Dostálová
Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko. Foto: www.ceskeghicko.cz

Tip: Vařte, pečte i smažte zdravě!

Koláče, kaše, štrúdl, francouzské toasty i ten nejlepší cheesecake uděláte s korpusem z nadrcených sušenek smíchaných právě s ghí se skořicí a vanilkou od Českého ghíčka! Koupíte ho v balení 220 ml za 155 Kč. Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, nepostradatelnou ingrediencí. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Nemusí se chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*