„K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka,“ říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích, který připravil následující recept:
Potřebujeme (na 4 porce):
- 600 g selecího hřbetu z kance
- sůl a pepř
- 100 ml portského vína
- masový vývar na rozředění
- 150 g másla
- 400 g brambor typu C
- 100 ml smetany 12%
- pesto z černých lanýžů
- 200 g krémových žampionů
- tymián, jedlé květy na ozdobu
Postup:
- Očištěný selecí hřbet nasolte a opepřete. Opečte ho ze všech stran na kousku másla, vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte odpočinout. Na pánvi s výpekem zredukujte portské víno, přilijte trochu vývaru a zahustěte asi 25 g másla.
- Brambory uvařte, slijte a rozmíchejte se smetanou a 100 g másla. Propasírujte přes sítko, smíchejte s pestem a naplňte cukrářský pytlík. Žampiony osolte a opepřete.
- Žampiony opečte s tymiánem na másle dozlatova. Na talíře s nakrájeným masem nastříkejte pyré a přiložte žampiony. Ozdobte jedlými květy.
Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě a špičkovým wellness službám ideálním útočištěm pro ty, kdo vyhledávají pohodovou relaxaci. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět s bohatou nabídkou masáží. Mezi mimořádné zážitky patří rituály Pure Fiji, masáže studenými a horkými lasturami, cukrový peeling nebo masáže čistým kokosem. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubící se s vyhlášenými víny.
Více na www.lanterna.cz