Škola vaření láká do Zlína gurmány z celé republiky

Zlínská Bistrotéka Valachy pořádá kurzy pro všechny nadšené kuchaře a pekaře ve své oblíbené Škole vaření! V únoru můžete objevit tajemství makronek, naučit se péct chleba, pravé valašské frgály, připravit moderní odpalované těsto, nahlédnout pod pokličku italské, thajské, indické nebo japonské kuchyně a mnohé další.

Škola vaření láká do Zlína gurmány z celé republiky (Foto: www.bistrovalachy.cz)

Škola vaření pořádá pravidelné kurzy vaření a pečení, které probíhají pod dohledem mistrů ve svém oboru a v komfortním zázemí ve speciální kuchyni Bistrotéky Valachy ve Zlíně. Ta je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní gastronomii. A tady je přehled, na jaké kurzy Školy vaření se můžete vydat v nejbližší době:

TAJEMSTVÍ MAKRONEK (2. 2. 2022 a 2. 3. 2022)

Oblíbený kurz pečení makronek je zpět v nové podobě. Šéfkuchař Václav Kijonka alias „Mistr Vonka“ poodhalí tajemství přípravy těch nejlepších makronek připravovaných pouze z kvalitních surovin.

THAJSKÁ KUCHYNĚ III. (6. 2. 2022)

Šéfkuchař Antonín Bradáč si připravil i třetí díl oblíbené asijské kuchyně, jejímuž menu dominují 2 hlavní chody z mořských plodů – Smažené jarní závitky s krevetami a Pečený mořský vlk v solné krustě.

KURZ PEČENÍ CHLEBA (13. 2., 15. 2. a 20. 3. 2022)

Na kurzu pod vedením lektorky Lenky Molkové, která je vedoucí pekárny a obchodu Bistrotéky Valachy, se dozvíte, jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.

JAPONSKÁ KUCHYNĚ III (16. 2. 2022)

Lektorka tohoto kurzu má s japonskou kulturou několikaleté zkušenosti, které se neostýchá sdílet. Na tomto kurzu se seznámíte s tradičními japonskými pokrmy, které jsou neodmyslitelně spojeny s originální japonskou kulturou.

MODERNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (22. 2. 2022)

Fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta. Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové se naučíte, jak se takové těsto správně připravuje, jak si udělat božský slaný karamel a v neposlední řadě si vyzkoušíte několik receptů na složitější i úplně jednoduché krémy, které s odpalovaným těstem skvěle souzní.

VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA (23. 2. 2022)

Další pokračování oblíbeného kurzu s recepty populárního Jamieho Olivera. Vše pod vedením zkušeného lektora Přemka Kose. Vyzkoušíte si přípravu parfaitu z kachních jater, pečené kuře v těstě, hovězí bolognese nebo domácí vaječné těstoviny. Vše bude zakončeno čokoládovým brownies se zmrzlinou.

RYBY A MOŘSKÉ PLODY (1. 3. 2022)

​​​Na tomto kurzu, jenž je určený pro milovníky plodů moře, se pod vedením šéfkuchaře Přemysla Kose naučíte, jak připravit Ústřice s šalotkovým vinaigrette, Slávky na víně s domácí focacciou nebo Mušle svatého Jakuba. Vrcholem menu je pak Chobotnice a Vlk v krustě s ratatouille.

STREET FOOD LETEM SVĚTEM (8. 3. 2022 a 9. 3. 2022)

Šéfkuchař Jiří Lhota vás v naší škole vaření vezme na cestu kolem světa, během níž poznáte, jak připravit nejikoničtější jídla typická pro různé kouty světa, ať už je to Tacos, Fish´n´chips, Lahmacun nebo Bánh mi.

VELKÝ KURZ RISOTTA (13. 3. 2022)

Šéfkuchař Tomáš Černý si pro vás připravil Velký kurz Risotta aneb jak správně připravit risotto a jeho varianty. Těšit se můžete na Černé risotto s mořskými plody, Fregola risotto s rajčaty, Smažené Arrancini risotto se šafránem a mozzarellou nebo Risotto Aquarello ze stařené rýže a lanýžem.

KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ (14. 3., 29. 3., 12. 4. a 26. 4. 2022)

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky.

INDICKÁ KUCHYNĚ II (16. 3. 2022)

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí lektorka Katarína Hladká. V tomto díle kurzu se naučíte, jak připravit to nejlepší kuřecí vindaloo doplněné o tradiční vegetariánský pokrm Palak Paneer.

Bistrotéka Valachy zve do Školy vaření, Foto: www.bistrovalachy.cz

CURRY ČTYŘ ASIJSKÝCH ZEMÍ (21. 3. 2022 a 22. 3. 2022)

Kurz, který představí základní filosofii curry, vás provede Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty. Ochutnáte exotické chutě autentických surovin a přivoníte k čerstvým asijským bylinám. Kurzem vás provede šéfkuchař Jiří Lhota.

ITALSKÁ KUCHYNĚ (11. 4. 2022)

Gastronomie inspirovaná Itálií je oblíbená na celém světě. Na tomto kurzu se naučíte vyrobit vlastní pastu (těstoviny), objevíte kouzlo přípravy all dente, naučíte se několik druhů omáček a zjistíte, s jakým druhem těstovin je kombinovat.

KOUZLO 5 DRUHŮ MASA (22. 5. 2022)

​​​Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikáté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí trávit dlouhé hodiny v kuchyni.

VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA (2. 5. 2022)

Další termíny oblíbené Velké pánské jízdy jsou opět tady! Na kurzu si pánové po úvodní degustaci rumu Pacto Navio připraví hovězí tatarák s parmazánovými chipsy, oblíbený burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou. Nebude samozřejmě chybět ani krevetové risotto a sladká tečka v podobě flambovaného ananasu s karamelem. Kurz je určen pouze pro pány. Ideální jako dárek pro vaše partnery, co říkáte dámy?

Program Školy vaření a veškeré detaily najdete na www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/

Bistrotéka Valachy ve Zlíně je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní gastronomii. Pod jednou střechou propojuje několik provozů: Bistro restauraci nabízející snídaně, polední menu, a stálý jídelní lístek, obchod s vlastní pekárnou poctivého kvasového chleba a dalšího pečiva, kavárnu, ve které si vychutnáte vynikající kávu a dezerty, kornuterii s pekařským pultem a s teplým i studeným občerstvením s sebou do kornoutu či misky. Na oběd, večeři i drink se můžete zastavit v Baru 1931. Více www.bistrovalachy.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*