Škola vaření ve zlínské Bistrotéce Valachy nabízí v září opět velký výběr kurzů pro začátečníky i pokročilé amatérské kuchaře. Oslavte Mezinárodní den čokolády kurzem pralinek, odhalte kouzlo 5 druhů masa, odpalovaného těsta, asijské, španělské nebo valašské kuchyně…
Kurzy probíhají pod dohledem mistrů ve svém oboru v komfortním zázemí ve speciální kuchyni Bistrotéky Valachy v citlivě zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Tady je přehled, na jaké kurzy se můžete vydat v září:
Výroba čokoládových pralinek – 13. 9. 2023
Pod vedením lektorky Martiny Kynstlerové, vítězky soutěže Peče celá země, se naučíte dokonale pracovat s kvalitní čokoládou.
Kouzlo 5 druhů masa – 18. 9. 2023
Kurz Tomáše Černého byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí trávit dlouhé hodiny v kuchyni.
Moderní odpalované těsto – 19. 9. a 31. 10. 2023
Čeká vás fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové.
Asijská kuchyně (nejen) pro vegany – 25. 9. 2023
Naučíte se veganské varianty oblíbených jídel, jako je aromatická polévka pho, poke bowl s tofu nebo tradiční indický pokrm.
Kurz valašské kuchyně – 26. 9. 2023
Šéfkuchař Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a valašský rodák Josef Tydlačka představí tradiční speciality, jako jsou kyselice, ovocné knedlíky či halušky.
Španělská kuchyně – 27. 9. 2023
Šéfkuchař a milovník Španělska Robert Janíček připraví spolu s účastníky kurzu speciality této země včetně proslulé paelly z ryb a plodů moře.
Termín: 13. 9.–27. 9. 2023
Místo: náměstí Práce 2523, 760 01 Zlín
Více informací: https://www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/