Chcete se naučit připravovat poctivou českou kuchyni? Nebo vás láká spíše ta thajská, indická, nebo třeba japonská? A co nahlédnout do tajů odpalovaného těsta, makronek či dokonalých dortů? Anebo chcete potěšit děti, aby zvládly připravit párty pro kamarády? Zlínská Škola vaření pořádá kurzy vaření a pečení, které probíhají pod dohledem mistrů ve svém oboru v komfortním zázemí Bistrotéky Valachy. Zde je nabídka těch nejzajímavějších, které se konají v nejbližší době.
THAJSKÁ KUCHYNĚ (14. 1. 2024)
Holdujete asijské kuchyni, která v sobě snoubí sladkokyselé chutě s nádechem chilli? Naučte se přípravě tradičních thajských pokrmů pod vedením šéfkuchaře Antonína Bradáče.
INDICKÁ KUCHYNĚ (15. 1. 2024)
Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, s níž vás seznámí lektorka Katarína Hladká. Na kurzu se naučíte základní pokrmy, jejichž kombinaci se meze nekladou.
ČESKÁ KUCHYNĚ (16. 1. 2024)
Kurzem vás provede šéfkuchař Přemysl Kos, jehož trhaná hovězí líčka s koprovou omáčkou a křepelčím vejcem jsou vyhlášená široko daleko.
TAJEMSTVÍ MAKRONEK (17. 1., 7. 2. a 20. 3. 2024)
Šéfkuchař Václav Kijonka alias „Mistr Vonka“ vám poodhalí tajemství přípravy těch nejlepších makronek připravovaných pouze z kvalitních surovin.
MODERNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (22. 1., 21. 2., 11. 3. a 24. 4. 2024)
Fúze české a francouzské cukrařiny pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové! Připravíte si těsto, božský slaný karamel a vyzkoušíte si několik receptů na složitější i jednoduché krémy.
PEČENÍ DOKONALÝCH DORTŮ (23. 1., 24. 1., 12. 3. a 13. 3. 2024)
U žádné slavnostní události nesmí chybět pořádný dort. Jak jej ale upéct, aby byl perfektně rovný, vysoký a dokonale potažený krémem, který zároveň i skvěle chutná?
VÝROBA ČOKOLÁDOVÝCH PRALINEK (31. 1., 13. 2. a 27. 3. 2024)
Chcete se naučit pracovat s kvalitní čokoládou? Pokud ano, tento kurz pod vedením lektorky Martiny Kynstlerové je pro vás ten pravý.
RYBY A MOŘSKÉ PLODY (6. 2. 2024)
S šéfkuchařem Přemyslem Kosem si připravíte ústřice s šalotkovým vinaigrette, slávky na víně, mušle svatého Jakuba a vrcholem bude chobotnice a vlk v krustě s ratatouille.
KURZ VALAŠSKÉ KUCHYNĚ (14. 2. 2024)
Šéfkuchař Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a valašský rodák Josef Tydlačka vás naučí vařit tradiční valašské speciality, jako jsou kyselice, ovocné knedlíky či halušky.
KURZ PEČENÍ KVASOVÉHO CHLEBA (18. 2., 25. 2. a 17. 3. 2024)
Pod vedením lektorky Lenky Molkové si upečete kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.
JAPONSKÁ KUCHYNĚ (19. 2. 2024)
Na tomto kurzu se seznámíte s tradičními japonskými pokrmy, které jsou neodmyslitelně spojeny s originální japonskou kulturou.
VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA (20. 2. 2024)
S lektorem Přemkem Kosem si připravíte parfait z kachních jater, pečené kuře v těstě, hovězí bolognese, vaječné těstoviny a vše zakončíte čokoládovým brownies se zmrzlinou.
CURRY ČTYŘ ASIJSKÝCH ZEMÍ (26. 2. 2024)
Šéfkuchař Jiří Lhota vás provede Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty, exotických surovin i čerstvých asijských bylin.
STREET FOOD LETEM SVĚTEM (27. 2. 2024)
Šéfkuchař Jiří Lhota vás naučí připravit nejikoničtější jídla typická pro různé kouty světa, ať už je to Tacos, Fish and chips, Lahmacun nebo Bánh mi.
NEOBYČEJNÉ ZÁKUSKY, TAK TROCHU JINAK (28. 2. 2024)
S lektorkou Martinou Kynstlerovou se naučíte péct neobyčejné zákusky ke kávě i na oslavu, na níž oslníte přátele výborným dezertem.
KURZ PRO DĚTI: PŘIPRAV SI PÁRTY PRO KAMARÁDY (3. 3. 2024)
Chcete, aby vaše děti byly samostatné a naučily se péct? Tak právě pro ně jsme připravili nový kurz, kde se naučí, jak si mohou samy připravit čtyřchodové menu na vlastní párty.
DOKONALÁ PŘÍPRAVA ZVĚŘINY (5. 3. 2024)
Šéfkuchař Přemysl Kos představuje kurz pro milovníky zvěřiny. Nově proběhne část přípravy masa na venkovních grilech umístěných hned u vchodu do školy vaření.
VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ (6. 3. 2024)
Šéfkuchař May Tran Hau vás naučí jak připravit Nem rán (čerstvé letní závitky) nebo Thịt kho tàu (vietnamský karamelizovaný bůček).
ASIJSKÁ KUCHYNĚ (NEJEN) PRO VEGANY (18. 3. 2024)
Lektorka Katarína Hladká vás naučí připravovat veganské varianty oblíbených jídel, jako je aromatická polévka Pho, Poke bowl s tofu nebo tradiční indický pokrm.
KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ (19. 3., 10. 4., 17. 4. a 15. 5. 2024)
Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Připravovat frgály vás naučí zkušená pekařka a cukrářka Resortu Valachy.
KURZ STEAKŮ A OMÁČEK (25. 3. 2024)
Král steaků vysoký roštěnec, flap steak, pepřová, holandská či máslová omáčka s lanýžem, cajunské brambory, salát s granátovým jablkem – staňte se hvězdou kuchyně!
Bistrotéka Valachy sídlí v citlivě zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní gastronomii. Pod jednou střechou najdete vyhlášenou Školu vaření, Bistro restauraci, vlastní pekárnu, kavárnu, kornuterii a designový Bar 1931. Více o kurzech Školy vaření: https://www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/