Toato.cz

Recet na výborné slané sušenky

„Palmiers jsou tradiční francouzské sušenky z listového těsta, které se sype cukrem a pečením karamelizuje. Můžete si je velmi snadno připravit doma v menší velikosti a s přidáním skořice a ořechů jako vánoční cukroví. Na listovém těstě nešetřete, kupte kvalitní, nejlépe z nějaké malé pekárny,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která recept připravila.

Vaječný likér
Vaječný likér, hrušky v karamelu, sušenky z listového těsta zvané Palmiers. Foto: www.nebespan.cz

Suroviny:

Postup:

  1. Listové těsto rozválejte (na podložce, kterou bude možné přendat do lednice) na čtverec cca 40×40 cm a posypte rovnoměrně cukrem. Přejeďte válečkem po cukru a trochu ho zapracujte do těsta. Rozdělte ostrým nožem na dva obdélníky (20×40).
  2. Každý obdélník posypte mletou skořicí a mletými ořechy. Opatrně rolujte těsto z delší strany směrem ke středu, rovnoměrně z pravé i levé strany. Potřete rozšlehaným žloutkem a případně ještě posypte sekanými oříšky.
  3. Vzniklé „dvojválečky“ uložte do lednice, aby trochu ztuhly a lépe se krájely. Poté je nakrájejte ostrým nožem na plátky o šířce cca 0,5 cm (budou vám vzdáleně připomínat srdíčka) a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Dejte péct na cca 15 min. při teplotě 180 stupňů. Uprostřed pečení doporučujeme obrátit, aby zkaramelizovaly z obou stran. Nechte vychladnout.

Tip Nebespánu: Namísto cukru a sladké náplně použijte modrý sýr a sekané ořechy. Další postup je stejný a výsledek skvělý!

Nebespán v Kašperských Horách je útulná kavárna a bistro. Foto: www.nebespan.cz

Nebespán v Kašperských Horách je útulná kavárna a bistro, kde ochutnáte lahodné francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Také je to ale první boutique hotel na Šumavě. Můžete se tady ubytovat v romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce či v komfortních apartmá. O gastrozážitky se zde postará i gurmánský obchůdek, kde na návštěvníky s pravidelnými obměnami čeká vždy jeden nový vyzkoušený recept a kvalitní suroviny z okolních farem.

Více na www.nebespan.cz

Exit mobile version