Slivovice je jedním z pokladů Valašska (pravda, někdy poněkud nebezpečných). S její výrobou si tady lidé hrají a není se čemu divit, že vzniká spousta pokrmů i dalších nápojů, do nichž se přidává. Jeden z nich – tzv. Touch of Valachy – byl dokonce oceněn v celostátní barmanské soutěži.
Touch of Valachy je nápoj vytvořený se základní složkou slivovicí a barman Jiří Malina ze Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích s ním zvítězil v soutěži Bohemian Sour o nejlepší drink namíchaný ze slivovice. Dnes je velmi oblíbený i mezi hosty Cocktail baru Lanterna a tady je recept, jak si Dotyk Valašska, připravit:
Potřebujeme:
- 30 ml slivovice
- 10 ml Campari
- 40 ml citronovo-limetové šťávy
- 10 ml pampeliškového sirupu
- povidlový sorbet
Postup: Vše dáme do shakeru s trochou ledu a smícháme do lahodné chuti.
Mohlo by se hodit: Degustace, barmanské akce nebo tematické večery – to vše vás čeká v Cocktail baru Lanterna ve Velkých Karlovicích, který nabízí přes 400 druhů destilátů z celého světa. Originální novinkou je speciální nabídka drinků inspirovaných různými místy regionu, k nimž barmani připravili i neotřelý způsob servírování – třeba s kouskem frgálu, místními sýry nebo třeba na dřevěném prkénku, v lucerně či ve sklence ze speciální edice regionálních skláren. Kromě skvělých drinků si ve Spa hotelu Lanterna, k němuž bar patří, užijete také špičkové wellness služby a moderní krajovou gastronomii v zážitkové restauraci Vyhlídka.Každé dva měsíce tady kuchařský tým pod vedením kreativního šéfkuchaře Pavla Václavíka připravuje jiné šestichodové menu snoubené s víny a plné neotřelých variací ze sezónně dostupných surovin. Spa hotel Lanterna má navíc vyhlášené wellness centrum, v němž najdete bazén, saunový svět i bohatou nabídku tradičních i exotických masáží.
Více na www.lanterna.cz