Trend: Restaurace reagují na poptávku po zdravých obědech

Restaurace čím dál tím více reagují na rostoucí zájem o zdravé stravování. Snaží se vyjít vstříc těm, kdo chtějí jíst nejen chutně, ale i výživně. V jejich nabídce se objevují jídla s nižším obsahem sacharidů, čerstvé saláty a další pokrmy, které podporují zdravý životní styl.

Trend: Restaurace reagují na poptávku po zdravých obědech (Foto: www.obchodnidumzlin.cz)

„V posledních letech je jasně vidět, že lidé chtějí jíst zdravěji. Zájem o zdravou stravu roste, proto jsme do naší nabídky zařadili i jídla, která ocení příznivci zdravého stravování, lidé na dietě, ale i všichni, kteří mají rádi odlehčenou stravu,“ říká Tomáš Blabla, generální ředitel Bistrotéky Valachy, která sídlí v Obchodním domě Zlín.

Hostům tady nově nabízejí každý den v poledním menu jedno tzv. Fit-jídlo s nižším obsahem sacharidů, a naopak s navýšením zdravých tuků. U každého je navíc uvedený počet kalorií, což usnadňuje sledování příjmu a udržování zdravé váhy.

“Už nyní vidíme, že polední menu doplněné o Fit-jídla s nízkým obsahem sacharidů, je příjemným zpestřením nejen pro vyznavače zdravého stravování, kteří si tak mohou obohatit svůj každodenní jídelníček, ale i pro ty, kteří zkrátka dostanou chuť dát si „něco jiného“ a lehčího než obvykle,” dodává Tomáš Blabla.

V obědové nabídce Bistrotéky Valachy tak najdete například Pečenou zeleninu na bylinkovém tvarohu s dýňovým olejem a domácí focacciou, Kuřecí supreme s lanýžovým risottem s liškami, Spaghetti se zeleninovou omáčkou a parmezánem a mnohé další.

„Zdravé jídlo nemusí být nudné. Snažíme se, aby bylo nejen výživné, ale i chutné. Používáme kvalitní suroviny a správné postupy, aby si každý, kdo k nám přijde, pochutnal a zároveň měl pocit, že dává svému tělu to nejlepší,“ uzavírá Tomáš Blabla.

Tomáš Blabla, generální ředitel Bistrotéky Valachy (Foto: www.obchodnidumzlin.cz)

Pulzující centrum gastronomie ve Zlíně

Obchodní dům Zlín je unikátní prostor sídlící v citlivě zrekonstruované stavbě, která zachovává genius loci Baťovské funkcionalistické architektury. V 30. letech byl jedním z největších a nejmoderněji vybavených obchodních domů v Evropě i živým místem, kde lidé trávili čas nakupováním i návštěvou tovární jídelny. Dnes je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců kvalitní gastronomie. Centrem je restaurace Bistrotéka Valachy s nabídkou snídaní, obědů a večeří. Najdete zde vlastní pekárnu, obchody s regionálními potravinami, v restauraci Budvarka si na své přijdou milovníci české kuchyně a v Tom Restaurantu té asijské. Na brunch, oslavu, firemní akci i výstavu lze využít Galerii Desítka s úchvatným výhledem na město. Gurmáni sem míří nejen za dobrým jídlem, ale také na kurzy do Školy vaření, která hostí nejznámější české kuchaře. Více na www.obchodnidumzlin.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*