Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích), pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského ze Spa hotelu Lanterna. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.

Lanterna vajíčkový salát
Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu. Foto: www.lanterna.cz

„Jestliže chcete využít větší množství vajec uvařených natvrdo, vyzkoušejte jednoduchý recept na vajíčkový salát, který díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy,“ doporučuje Tomáš Kunovský, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Recept: Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

Suroviny:

(množství asi pro 4 osoby)

  • 8 vajec uvařených natvrdo
  • 250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
  • 10 ks ředkviček
  • 20 ks zelených oliv
  • 3 snítky kopru
  • 2 zelené jarní cibulky
  • šťáva z ½ citronu
  • bílý pepř
  • sůl
  • 4 ks pita chleba

Postup:

  1. Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem.
  2. Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
  3. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme.
  4. Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby.

Tip šéfkuchaře Tomáše Kunovského: Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.

Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Tomáš Kunovský
Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Tomáš Kunovský. Foto: www.lanterna.cz

Pozvánka za gastro zážitky

Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Tomáš Kunovský pochází z Valašska a velmi dobře zná a rád vaří zdejší regionální kuchyni. Své zkušenosti ale sbíral i ve světě – působil v několika špičkových hotelech a golfových resortech ve Skotsku, kde strávil 15 let a specializoval se hlavně na přípravu dezertů. V současné době je šéfkuchařem Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích, který je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci a gastro zážitky v Beskydech. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející pětichodová menu snoubená s lahodnými víny, a pořádají zde také vyhlášené tematické gastronomické akce, jako je například Noc bílých lanýžů nebo Michelinské galavečeře při každoročním podzimním Karlovském gastrofestivalu. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku exotických masáží nebo beauty salon.

Více informací najdete na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*