Zlínská Bistrotéka Valachy opět „rozjíždí“ oblíbenou Školu vaření a do konce roku se můžete vydat na některý z dvanácti termínů kurzů vaření!
K největším hitům bude bezesporu patřit kurz Vietnamská kuchyně. „Lidé mají exotickou gastronomii rádi, kurzy thajské kuchyně u nás bývají tradičně vyprodané a měli jsme řadu dotazů právě na Vietnam. Dlouho jsme pátrali po vhodném lektorovi a máme radost, že jsme ho nakonec našli, a to osobu z nejpovolanějších. Kurzy povede vietnamský kuchař May Tran Hau, provozující oblíbené Bistro Večerka v Brně, které je zařazeno i v Gastromapě Lukáše Hejlíka,“ říká manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.
S podzimem jsou spjaté husí, kachní a zvěřinové hody, chystají se proto i novinky zasvěcené těmto tématům: kurzy Netradiční svatomartinské menu s Tomášem Černým, jenž vede známou pražskou restauraci Dejvická 34 a působí jako lektor také v Pražském kulinářském institutu, nebo Dokonalá příprava zvěřiny se zlínským šéfkuchařem Přemyslem Kosem.
Skutečnou raritou pak bude Vánoční příprava humra v polovině prosince. Škola vaření nabídne ale i tradiční oblíbená témata, například Italskou kuchyni nebo Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy.
Kurzy Školy vaření do konce roku 2021:
Kurz pečení chleba – 7.11. a 21.11.
Ryby a mořské plody – 9.11.
Netradiční svatomartinské menu – 14.11.
Italská kuchyně – 15.11.
Vietnamská kuchyně – 16.11. a 29.11.
Thajská kuchyně I. – 22.11.
Dokonalá příprava zvěřiny – 30.11.
Vánoční příprava humra – 12.12. a 13.12.
Více informací: www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/