Toato.cz

Vydejte se do Velkých Karlovic na kurz pečení frgálů, mazanců či pizzy!

Valašsko, to je romantický kraj s přírodou, která vám nejprve vezme dech svou krásou, a pak vám vrátí potřebný klid. Také je to ale kraj slivovice, kyselice, frgálů, beránků, mazanců a dalších krajových specialit. A vy se je tady – na kurzech, které pořádá Resort Valachy – můžete naučit připravovat!

Velikonoční beránek po valašsku
Velikonoční beránek po valašsku. Foto: www.lanterna.cz

1. Kurz pečení mazanců a vánoček

Chcete se naučit, jak upéct výborný mazanec a vánočku? Pak se vydejte v neděli 15. dubna (od 15:00 do 17:00) do hotelu Galik ve Velkých Karlovicích, kde vás to na svém unikátním Kurzu pečení mazanců a vánoček naučí pekařky Resortu Valachy!

Se svým receptem i mnoha tajnými tipy, jak upéct křehký a chutný mazanec i vánočku, se s vámi podělí Pavla Stoklasová, zkušená pekařka a cukrářka z Resortu Valachy, která tady vede také velice populární kurzy pečení frgálů. Naučíte se, jak správně zpracovat těsto, jak zaplést vánočku a mnohé další…

2. Kurz pečení frgálů

Frgál patří společně se slivovicí či polévkou kyselicí k nejtypičtějším krajovým specialitám na Valašsku. Recept na výrobu tohoto sladkého koláče se dodnes dědí ve valašských domácnostech z generace na generaci. „Pravý“ valašský frgál má mít v průměru 30 cm, vážit 600 gramů a má být s jednodruhovou náplní – tou bývají nejčastěji hrušky, tvaroh, mák, povidla, ale také jiné druhy ovoce nebo dokonce zelí.

Jedním z míst, kde se frgály vyrábějí a prodávají, a to od roku 2013, je Resort Valachy Velké Karlovice, kde – v hotelu Galik – zkušené pekařky pořádají pravidelné Kurzy pečení frgálů! Nejbližší se koná 16. 4. (od 10:00 do 13:00) a zúčastnit se ho mohou dospělí i děti starší 4 let. Za 3 hodiny se naučíte, jak se vyrábí frgál – od chystání těsta a náplně až po upečení. Kromě nové kuchařské dovednosti si pak odnesete také vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, a hlavně – nové zážitky a užijete si také společně spoustu zábavy.

Kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Foto: www.lanterna.cz

3. Kurzy pečení pizzy (nejen) pro děti

Výbornou domácí pizzu vás naučí péct v Bistru Razula ve Velkých Karlovicích. Na kurzu se naučíte výrobu pizzy – od chystání těsta až po práci s ním včetně nahazování, ale i přípravu vlastního rajčatového základu. Ozdobit si ji budete moci dle vlastní chuti surovinami, které k pizze neodmyslitelně patří.

Nejbližší Kurzy pečení pizzy se konají v neděli 10., 17. a 24. 4. (od 10:00 až 11:30) a jsou určeny pro všechny zájemce z řad dospělých i dětí starších 4 let. Kromě nových zážitků a dovedností si z kurzu odnesete také vlastnoručně vyrobenou pizzu (kterou si můžete rovnou vychutnat k obědu nebo si ji odnést v krabici), certifikát o přijetí do cechu pekařského a spoustu zábavy. Kurzem vás provede výkonný šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka, který stojí také za novým gastronomickým konceptem bistra. A je to právě on, kdo pro vás o víkendu peče stále oblíbenější a poctivou pizzu.

Co ještě na Valašsku zažijete:

Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Valašsku zahrnuje komplex hotelů Lanterna, Horal a Galik se dvěma wellness centry a devítijamkovým Golfovým hřištěm Horal, umístěných v malebném údolí Léskové, kousek od hranic se Slovenskem. Jedním z největších lákadel Resortu Valachy je Wellness Horal, trojice krytých termálních bazénů se slanou vodou, s mnoha atrakcemi, skvělým saunovým světem a velkou nabídkou masáží. Více na www.valachy.cz

Exit mobile version