Toato.cz

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Muffiny s jablky a ovesnými vločkami

„Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Muffiny s jablky a ovesnými vločkami. Foto: www.lanterna.cz14

Na 12 ks muffinů potřebujeme:

Postup:

  1. V mixéru rozmixujeme ořechy a ovesné vločky.
  2. Směs vsypeme do misky, přidáme jedlou sodu a na závěr vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a rozklepnutá vejce. Těsto dosladíme stévií (klidně ji ale můžeme úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně).
  3. Papírové formičky naplníme těstem, shora je ozdobíme plátky mandlí a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.
  4. Ke zdobení můžeme využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Kam za špičkovou (nejen) valašskou gastronomií:

Zdravé muffiny, ale třeba také slavné valašské frgály peče Pavla Stoklasová pro hosty Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovících. Ten je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a zejména díky moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku masáží. Pro náročné gurmány je zde otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená s lahodnými víny. Sportovci mohou využít golfové hřiště, tenisové kurty nebo půjčovnu segwayů. Pravidelně tady pořádají zajímavé sportovní akce – od Běžecké školy Miloše Škorpila přes výuku jógy s indickým lektrorem až po kurzy nordic walkingu či Bike Kemp. Velice populární je také zdejší frgálová manufaktura, do níž míří na kurzy pečení frgálů lidé z celé republiky. Letošní novinkou jsou pak kurzy výroby čokoládových pralinek a Pavla Stoklasová připravuje i kurzy pečení vánoček.

Více na www.lanterna.cz

Exit mobile version